TOP-1.4.1-16-BS1-2018-00037 - Mezőgyáni Községi Óvoda Felújítása

Ovis_Szechenyi2020

A kedvezményezett neve: Mezőgyán Község Önkormányzata

A projekt címe: Mezőgyáni Községi Óvoda Felújítása

A szerződött támogatás összege: 10.000.000.- HUF vissza nem térítendő európai uniós támogatás

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezése: 2022.02.28.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BS1-2018-00037

 

A projektről:

A fejlesztés eredményeként a régi építésű épület átalakítása, részleges felújítása történik meg. A projekt keretében megtörténik a Mezőgyáni Községi Óvoda vizesblokkjainak, felnőtt öltözőjének, irodájának, bejáratának akadálymentesítése, mozgáskorlátozott wc kialakítása. A meglévő gyermek wc-k, mosdókagylók kicserélése, tusoló kialakítása, hidegburkolók cseréje, mivel elavultak a helységek és nem a mai kornak megfelelőek, egészségügyi és biztonsági szempontból sem felelnek meg.

A korszerűsítések ismertetése:

1/ Meglévő gyermek vizesblokk átalakítása zuhanyzó és személyzeti WC-nek. A meglévő gyermek vizesblokk belső csempeburkolata, padlóburkolata, valamint az itt található szaniterek elbontásra kerülnek. A szennyvíz hálózat az új kialakítandó funkcióknak (zuhanytálca, wc kagyló, középlefolyó) megfelelően kerül kiépítésre. Megtörténik a meglévő villanyvezetékek, kapcsolók is átalakítása az új igényeknek megfelelően. A falfelületek fehér belső falfestékkel lesznek ellátva, lehetőség szerint gomba és penész gátló adalékkal ellátva. A helységben kialakításra kerül egy zuhanyzó rész és egy személyzeti wc, kézmosó. A falakat új csempeburkolattal lesznek ellátva. A zuhanynak és a mosdókagylónak egy 50-60 literes villanybojler fogja szolgáltatni a meleg vizet, ami ezen a felújítás keretén belül lesz felszerelve. A további kapcsolódó átalakítási munkálatokat a műszaki leírás tartalmazza.

2/ Meglévő iroda átalakítása: Akadálymentes mosdó és gyermekmosdó kerül kialakításra a jelenlegi irodahelységből.

3/ Új iroda és öltöző kialakítása: A jelenleg előtér és gyermek vizesblokkból kerül kialakításra egy iroda és ebben kapnak helyet a személyzet öltöző szekrényei is.

4/ Meglévő gyermek vizesblokk felújítása: A jelenleg használatos kézmosóval felszerelt gyermek vizesblokk átalakítása. Az átalakítási munkák során elbontásra kerül a jelenleg személyzeti wc, valamint az összes kézmosó, csempeburkolat.

5/Tetőfelújítás: A meglévő tetőszerkezet állapota kielégítő. A felújítási munkák csak a kúpcserepek és a hajlat bádogok cseréjét igényli. A kúpcserepek állapota és a rögzítése sem megfelelő. Az elmozdult törött cserepek mentén a téli időjárás alkalmával előfordul, hogy a hó bejut a padlástérbe, ezt az új kúpcserepek és a megfelelő tetőfólia elhelyezésével megszüntethető. A hajlatbádogok cseréje is szükségessé vált rozsdásak és a rozsdásodásnak köszönhetően kilyukadtak. A tetőszerkezet alkalmas egy 2 kW-os napelem felszerelésére is ami az intézmény energiaigényének egy részét biztosítaná (bojlerek, világítás)

6/Akadálymentesítés: Az akadálynetes bejutás az épületbe jelenleg nem megoldott, így annak kiépítése szükséges valamint egy akadálymentes mosdó kialakítása.

A felújítással érintett épületen megtörténik az energetikai korszerűsítés (napelem telepítése), valamint a projektarányos akadálymentesítés.

 

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.