Új traktort szerez be a Mezőgyán önkormányzata

A Vidékfejlesztési Program keretén belül meghirdetett, „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívás alapján, Mezőgyán Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be, és 7 844. 663 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A támogatásból Mezőgyán Község Önkormányzata egy MTZ 820.4 típusú traktort fog beszerezni, amely egy hatékony működésű, megbízható erőgép, amely bármilyen nemű munkagép üzemeltetésére alkalmas.

A település összesen 54,685 km külterületi, valamint 9,86 km belterületi burkolatlan úttal rendelkezik. Ezen útszakaszok karbantartására kívánja az önkormányzat beszerezni, és működtetni az új eszközt.

Az utak kezelését az önkormányzat jelenleg egy 17 éves MTZ erőgéppel igyekszik ellátni, de sajnos a gép rossz műszaki állapotban van. Az elavult eszköz mellett az önkormányzat a közfoglalkoztatási programban résztvevőket vonja be a munkába, akik kézi erővel végzik a feladatokat.

A beszerezni kívánt erőgéphez csatlakoztatható munkagépekkel - pótkocsi, rézsűzúzó, tárcsa, gréder - az önkormányzat rendelkezik, így az új eszközzel lel tudná látni a földutak karbantartásához kapcsolódó feladatait. Az traktor kezelését az önkormányzat jelenleg is alkalmazásban álló gépkezelői engedéllyel rendelkező munkavállalóval, valamint a közmunkaprogramban résztvevő, szintén ilyen engedéllyel rendelkező személyekkel tervezi végeztetni.

Kedvezményezett neve: Mezőgyán Község Önkormányzata

Projekt azonosítószáma: 1826671764

A projekt teljes költsége összesen: 8 257 540 Ft

A projekt megvalósításának kezdetének dátuma: 2018. 03. 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018. 06. 30.

A támogatás intenzitása: 95,00 %

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, valamint a Magyar Állam támogatásával valósul meg.